Αναβάθμιση πυροσβεστικών κλιμακίων στο Λαγκαδά και στο Σταυρό Θεσσαλονίκης

Αναβάθμιση πυροσβεστικών κλιμακίων στο Λαγκαδά και στο Σταυρό Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 7372/11.03.2010

Προς Υπουργό:

- Προστασίας του Πολίτη

Έντονη είναι η απαίτηση για την αναβάθμιση των πυροσβεστικών κλιμακίων, που βρίσκονται στον Λαγκαδά και στον Σταυρό Θεσσαλονίκης. Η ενίσχυσή τους και η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών τους, είναι επιτακτική και πρέπει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προτού φτάσει η αντιπυρική περίοδος, οπότε τότε τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται. Το προσωπικό και ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός που υπάρχουν στα δυο κλιμάκια, δεν επαρκούν πλέον για να καλύψουν τις ανάγκες των επικείμενων περιοχών. Η ενίσχυσή τους και η αναβάθμισή τους σε ανεξάρτητες πυροσβεστικές υπηρεσίες, δεν έχουν ακόμη προχωρήσει.

Τα παραπάνω κλιμάκια έχουν στην ευθύνη τους, τους ορεινούς δασικούς όγκους της επαρχίας, οπότε δεν νοείται να είναι αποδυναμωμένα και με σοβαρές ελλείψεις. Οι μόνιμοι πυροσβέστες είναι χωρίς ατομικά μέτρα προστασίας και με παλαιά οχήματα και εξοπλισμό. Την περίοδο  των έντονων πυρκαγιών και προβλημάτων, θα είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπιστεί η υπάρχουσα κατάσταση. Άμεσα, οφείλει λοιπόν  το αρμόδιο Υπουργείο, να λάβει τα απαραίτητα εκείνα μέτρα, που  θα διευκολύνουν το έργο των πυροσβεστών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο έτσι ώστε να αναβαθμιστούν τα πυροσβεστικά κλιμάκια στον Λαγκαδά και στον Σταυρό Θεσσαλονίκης σε ανεξάρτητα  Πυροσβεστικά τμήματα , να στελεχωθούν με το αναγκαίο προσωπικό και να εξοπλισθούν με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή;

Απάντηση Υπουργείου